Eigenwijs of toch onzeker?

Na mijn eerste debacle bij Ford mocht een slechte voorbereiding mij niet nog een keer in de weg staan. Goed voorbereid ging ik op pad naar mijn volgende sollicitatie. Dit maal bij een reclamebureau in Amsterdam. Strak in pak, stropdas om… 30 graden. Bij aankomst droop het zweet van mijn voorhoofd. Dit was niet de beste manier om een sollicitatiegesprek te beginnen.

Tijdens onze sollicitatietrainingen kregen we de tip om vooraf de gebruikelijke kledingstijl te controleren bij het bedrijf. Eigenwijs als ik was sloeg ik deze tip in de wind. Ik had toch niet voor niets een mooi pak gekocht. Maar daar aangekomen bleek iedereen lekker in korte broek en shirtje te werken. Daar zat ik dan in mijn pak, zwetend en onzeker. Wat voelde ik mij toen ongemakkelijk tijdens het sollicitatiegesprek. Door mijn eigenwijsheid had ik makkelijk deze sollicitatieplek gemakkelijk kunnen verliezen. Gelukkig verliep het gesprek erg goed en kreeg ik de stageplek uiteindelijk aangeboden.

Dit is ook zo’n fout die je maar 1 keer maakt. Sindsdien controleer ik voor het gesprek altijd de gebruikelijk kledingstijl van het bedrijf. Het is een kleine moeite en kan een hoop extra stress voorkomen tijdens het gesprek. Ook laat het zien dat je het sollicitatiegesprek serieus neemt.

Last but not least: pas je kleding aan de weersomstandigheden aan!

 

You may also like

Leave a Reply